Vill ni Sälja Faktura, Sälja Fakturor?

Ta in offerter och hitta rätt factoringbolag när ni vill sälja faktura

Genom att sälja fakturor kan ert företag snabbt frigöra likvida medel för den löpande verksamheten. Marknaden för factoring är mycket stor och den växer hela tiden i takt med att allt fler företag använder tjänsten för att öka sin likviditet och slippa kreditrisker.
Det finns idag ca 70 företag i Sverige som erbjuder olika factoringlösningar till olika avgifter. Det vanligaste är att ni betalar någon eller några procent av fakturabeloppet och ofta kan ni få betalt samma dag eller senast dagen efter.

Sälja faktura? Vi hjälper er sälja faktura
Det finns många fördelar med att sälja faktura. Ert företag kan snabbt frigöra kapital som ni kan använda direkt, istället för att vänta. Detta brukar i första hand gälla små och medelstora företag som har en verksamhet där stora värden ligger ute i form av kundfordringar. En annan stor fördel är att ni som företag kan överlåta kreditrisken till ett factoringbolag istället för att själva ta risken (fakturaköp utan regress)

Sälja Faktura, Sälja Fakturor, Sälja Enstaka Faktura

I Sverige finns idag ett 70-tal företag som arbetar med fakturaköp, allt ifrån stora banker till nischade factoringbolag som enbart arbetar med factoringtjänster. Om ni har planer på att sälja faktura kan det därför vara bra att ta in offerter från olika leverantörer innan ni väljer factoringleverantör. Financefinder är en offerttjänst för fakturaköp. Hos oss kan du göra en offertförfrågan på 2 minuter och slipper det tidskrävande jobbet med att ringa runt och prata med säljare på olika factoringbolag.

Så här fungerar det att sälja faktura, Sälja Fakturor

De flesta kreditinstitut och finansbolag som erbjuder fakturaköp har mycket enkel hantering av fakturaköp. När ni tecknar ett avtal om fakturaköp får ni för det mesta tillgång till en elektronisk tjänst hos factoringbolaget där ni kan ladda upp och registrera de fakturor ni vill sälja. Det finns i de flesta fall även möjlighet att skicka fakturor via epost och att skicka fakturafiler från ert bokföringssystem.
Betalningen för fakturorna erhåller ni vid avtalad betalningsdag. Ni behöver inte sälja alla fakturor utan väljer själva vilka fakturor ni vill sälja och vilka ni vill fakturera själva.

Fakturaköp eller fakturabelåning

Skillnaden mellan fakturaköp och fakturabelåning är att vid fakturabelåning pantsätts fakturorna istället för att säljas. Genom pantsättningen är det factoringbolaget som tar över fakturan och fungerar som motpart gentemot kunden.

Fakturans värde fungerar som säkerhet. De flesta factoringbolag erbjuder en finansiering som ligger under fakturans totalbelopp, normalt brukar det handla om ca 70% till 90% av fakturans värde.

Sälja faktura med eller utan regress

Det är viktigt att ta reda på om tjänsten innebär att factoringbolaget tar över kreditrisken eller inte. Fakturaköp med regress innebär att en obetald faktura skall köpas tillbaka av ditt företag efter en viss tid om den inte blivit betald. Ordet regress innebär alltså att Ni som företag fortfarande har kreditrisken. Fakturaköp utan regress innebär att factoringbolaget tar över hela kreditrisken och att du får betalt även om kunden inte skulle betala.

Funderar ni på att Sälja Faktura, Sälja Fakturor?

Läs mer om fakturaköp med eller utan regress här

Hur väljer jag factoringbolag

Det finns mängder av företag som arbetar med fakturaköp eller factoring som det även heter. Om ni funderar på att sälja fakturor och letar efter en leverantör av factoringtjänster är det klokt att inte välja första bästa. Ta först in offerter för att kunna jämföra de olika factoringbolagen med varandra eftersom det brukar skilja en hel del mellan de olika factoringbolagens villkor. Det är även viktigt att du känner förtroende för det factoringbolag du väljer.
Sälja faktura? Vi hjälper er sälja faktura

Taggar

Sälja Faktura, Sälja Fakturor, Sälja Förfallna faktura, Sälja Enstaka Faktura, Sälja Faktura Till Inkasso, Sälja Faktura Kostnad

Keywords

Sälja Faktura, Sälja Fakturor, Sälja Förfallna faktura, Sälja Enstaka Faktura, Sälja Faktura Till Inkasso, Sälja Faktura Kostnad
Sälja faktura

Offerter på factoringtjänster

Klicka på knappen nedan och fyll i formuläret så får ni offerter på fakturaköp från ledande factoringbolag.

Gör offertförfrågan här